Pesuhallit - Vahakauppa.com

myynti@vahakauppa.com

Jusslansuu 7, 04360 Tuusula

Ma-To 8.00 - 16.00 Pe 8.00-15.00 

 

 

AVAAMME SYYSKUUSSA KAKSI TI-PESUHALLIA VANTAAN VIINIKKALAAN, KATRIINANTIE 3

 

 

Pesuvinkit

 

ESIPESU

Auton esipesu on erittäin tärkeää tehdä huolellisesti ennen kuin peset autosi kintaalla tai sienellä. Näin vältät turhien naarmujen muodostumisen varsinaisen pesun aikana.

Oikeanlaisten ja laadukkaiden esipesuaineiden käyttö on tärkeää. Mikäli maalipinnassa ei ole vahaa ja pinnalla on vaikeasti irroitettavaa likaa(esim. suolaa), on esipesussa hyvä käyttää liuotinainetta. Liuotinainetta ei suositella vahattuun autoon, koska se vahingoittaa tai jopa poistaa vahakerroksen maalipinnalta.

Hyvä ja tehokas liuotinaine on King Carthur Liuotinpesuaine, jota voidaan käyttää niin vaahdottimessa kuin pumppupullostakin. Vahatuille autoille on tarjolla vahaystävällisiä esipesuaineita,jotka poistavat likaa tehokkaasti ja turvallisesti. Erittäin hyviä ja huippusuosittuja vahaystävällisiä esipesuaineita ovat King Carthur Esipesuaine  sekä ValetPro:n PH Neutral Snow Foam Valet pro.

1) Levitä snow foam tai liuotinaine painepesuriin liitettävällä vaahdottimella tai vaahdottavalla sumutinpullolla

2) Anna aineiden vaikuttaa muutama minuutti

3) Huuhtele painepesurilla tai vesijohtopistoolilla huolellisesti alhaalta ylöspäin aine ja lika pois

Huom.! Tee tämä työvaihe huolellisesti, jotta et hiero likaa maalipinnalla varsinaisessa pesussa.

PESU

Annostele autoshampoo pesuämpäriin ohjeiden mukaan. Valitse ainoastaan laadukkaita pesuaineita varmistaaksesi hyvän liu`un pesukintaalle ja puhtaan pesutuloksen.

Tässä muutama esimerkki hyvistä pesuaineista:

AutoFinesse Lather Car 

Gyeon Bathe+ autoshampoo

Dodo Juicen vahallinen Autoshampoo ja vahaton autoshampoo

Suosittelemme ainoastaan pesukintaan käyttöä. Näin mahdollisesti pinnalle jääneet likapartikkelit uppoavat pesukintaaseen, eivätkä pääse naarmuttamaan pintaa samalla tavalla kuin pesusienellä pestessä.

 • Pese pesukintaalla yhdensuuntaisilla liikkeillä ylhäältä alaspäin ja vältä turhaa voimankäyttöä.
 • Muista huuhdella pesukinnas tarpeeksi usein. Älä anna autoshampoon kuivua pintaan, vaan huuhtele auto tarvittaessa välillä.
 • Älä pese vanteita samalla pesukintaalla kuin peset autosi maalipinnan. Vanteille suosittelemme käytettäväksi vannepesuharjaa

KUIVAUS

Vesijohtovesi sisältää kalkkia, joka kuivuessaan jättää ikävän näköisiä jälkiä maalipinnalle ja auton muoviosille. Tämän vuoksi kuivaus pesun jälkeen kannattaa tehdä huolellisesti. Suosittelemme mikrokuitukuivausliinaa. Mikrokuituliinat pystyvät imemään itseensä paljonkin vettä ja on erittäin hellävaraisia maalipinnalle.

Huolellinen autonhoitovälineiden putsaus, pesu ja kuivaus on todella tärkeää, ettei niihin pääse ylimääräistä likaa, joka saattaisi aiheuttaa seuraavan pesun aikana ei-toivottuja naarmuja. 

VAHAUS 

Maalipinnalla saattaa olla pinttynyttä likaa, kuten vanhaa vahaa, rasvaa, lentoruostetta ym., jotka kannattaa poistaa ennen vahausta. Mikäli vahaa levitetään likaiselle pinnalle, se aiheuttaa naarmuja ja ehkäisee vahan kiinnittymistä pintaan, jolloin kiillosta tulee epätasainen.

 • Esipese auto liuotinpesuaineella (King Carthur), myös varsinainen pesu kannattaa suorittaa liuotinpesuaineella pesukinnasta käyttäen. (kts. pesuohje)
 • Kuivaa auto. Pintojen ei tarvitse olla täysin kuivat, riittää että enimmät vedet on poistettu pinnoilta.
 • Sumuta ValetPro DragonsBreath raudanpoistoaine ja anna vaikuttaa noin. 5 minuuttia. Rautapitoinen lika muuttuu punaiseksi saatuaan vaikuttaa hetken. Voit tehostaa raudanpoistoainetta puhtaalla ja kostealla mikrokuituliinalla tai levittemellä. 
 • Raudan irrottua, huuhtele raudanpoistoaine pinnoilta ja kuivaa auto. 
 • Jos pinnassa on "tummia, pieniä täpliä" on kyse todennäköisesti asfaltista irtoavasta piestä. Käytä ValetPron Pienpoistoainetta  kuivalle maalipinnalle. Anna vaikuttaa 1-3 minuttia ja pyyhi aine pois puhtaalla mikrokuituliinalla. 
 • Lopuksi käy pinnat läpi IPA viimeistelypuhdistusaineella paneeli kerrallaan. Viimeistelypuhdistuksella varmistat, että rasva ja pintojen puhdistuksessa käytetyt aineet on poistettu maalipinnalta. 
 • Levitä vaha levittemellä systemaattisesti paneeli kerrallaan pitkittäisillä liikkeillä. Pyri levittämään mahdollisimman ohut kerros. Paksusti levitetty kerros lisää työn määrää ja vahaa kuluu turhaan. Älä anna vahan jämähtää pintaan. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia, tai vahan valmistajan suositusten mukaisesti. 
 • Kiillota vaha pois puhtaalla mikrokuituliinalla.